AFRIKAANSE WONDEREN

De immer durende Grote Trek door de Serengeti en de Masai Mara, Emerald Season in Zambia, de vleermuismigratie in Kasanka National Park, elfencirkels in Namibië, de Sardine run voor de Zuid-Afrikaanse kust en de grootste binnenlandse delta ter wereld, de Okavango Delta…
Het zijn slechts enkele van de vele wonderlijke natuurfenomenen van Afrika. Redenen genoeg om naar dit bijzondere continent af te reizen.

 

De grote trek

De Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia staan wereldwijd bekend om de jaarlijkse migratie, ook wel grote trek genoemd.
Tijdens de migratie trekken duizenden gnoe’s en zebra’s over de uitgestrekte vlaktes op zoek naar sappiger graslanden. Een uniek en indrukwekkend natuurspektakel!
De bijna 1.000 kilometer lange tocht begint in februari – calving season – in het zuiden van de Serengeti. De grote kuddes trekken naar de westelijke Serengeti waar ze rond de maand juni de Grumeti rivier oversteken. In augustus – september komen de grote hoeveelheden dieren aan op de vlaktes van de Masai Mara. Dit park biedt niet alleen een uitbundige dierenwereld, maar ook prachtig natuurschoon en adembenemende vergezichten.

Uniek is een ballonsafari boven de savannes. U zweeft in alle rust en stilte boven grote kuddes wild en het indrukwekkende landschap.

Emerald Season Zambia

Ieder jaar tussen oktober en december komen zo’n tienmiljoen(!) fruitvleermuizen samen in Kasanka National Park, een afgelegen moerasgebied in het noorden van Zambia.

Deze vleermuizentrek is de grootst bekende migratie van zoogdieren op aarde.

Het natuurlijke fenomeen levert unieke waarnemingen op in een schilderachtig mooie omgeving. Tegen zessen trekt de horizon dicht wanneer de goudkleurige nachtdieren de zwoele lucht vullen, op zoek naar hun ontbijt.

Elfencirkels Namibië

Vliegend boven de woestijn van Namibië zijn raadselachtige cirkels waar te nemen, kale rode plekken woestijnzand omzoomd met savannegras, variërend in doorsnede van twee tot wel 35 meter.

De ‘Fairy Circles’ of ‘elfencirkels’ danken hun naam aan het feit dat wetenschappers tot op vandaag niet kunnen verklaren hoe de duizenden kleine kraters in de rode woestijn zijn ontstaan. In lokale mythen zijn het voetafdrukken van de goden, of stukjes land ooit vergiftigd door de adem van een ondergrondse draak.

Sardinerun Zuid-Afrika

De ‘sardine run’ is een migratiespektakel dat zich jaarlijks voor de Wild Coast van Zuid-Afrika afspeelt in de laatste week van juni en in de eerste twee weken van juli.

De gigantische golven van zilverkleurige sardines trekken richting het warmere water van de Indische Oceaan en daar komen legioenen van roofdieren op af. Een spectaculaire show van haaien, dolfijnen, Jan van Genten, aalscholvers, zeehonden en zelfs orka’s.

Uw boot vertrekt vanuit het Hole in The Wall, terwijl een microlight vliegtuigje steeds de beste plekken doorgeeft en waarschuwt wanneer er gevaar dreigt.

Okavango Delta

De wereldberoemde Okavango Delta is genoemd naar de rivier die hier meandert. Een labyrint van lagunes bedekt met waterlelies, eilandjes met palmbomen, vogelrijke moerassen en kronkelende waterwegen vormen een oase voor het wildleven.

De moerasgebieden worden bewoond door buffels, wrattenzwijnen, zebra’s, wildebeesten, rode lechwes en duizenden watervogels. U bereikt de delta met een chartervliegtuigje; tijdens de vlucht ziet u kuddes wild rondtrekken, olifanten baden in een van de vele waterwegen en lechwes door het water springen.

Ook enthiousiast geworden over Afrika? ikwilreisadvies.nl maakt jouw reis tot een persoonlijk avontuur!
Wil je meer weten wat ikwilreisadvies.nl voor jou kan doen? Neem voor alle reismogelijkheden contact met ons op.

Met een reislustige groet,

Marieken Neijman