Alles over Reisverzekeringen

Zonder zorgen op vakantie. naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. waar u ook naartoe gaat, met een (doorlopende) reisverzekering van Europeesche Verzekeringen bent u goed voorbereid.
Of u nu één of meerdere keren per jaar gaat. Hier leest u de allerlaatste ontwikkelingen en weetjes.

Een goede voorbereiding

DOWNLOAD DE APP

Bij het afsluiten van een reisverzekering van Europeesche is de gratis Hulp op Zak app een handig extraatje! Hiermee verzekert u uzelf namelijk van maximale hulp, mocht u het nodig hebben. Wanneer u vooraf uw gegevens invoert en foto’s maakt van belangrijke documenten, heeft u die altijd bij de hand. Wie zijn verzekeringsgegevens vooraf invoert, kan namelijk direct online communiceren met de alarmcentrale en bijvoorbeeld foto’s en notities doorsturen van de situatie.

Antwoorden op veel-gestelde vragen op reis

Daarnaast kunt u de verzekeringsvoorwaarden raadplegen en vindt u antwoorden op veel-gestelde vragen op reis, zoals ‘Wat moet ik doen bij diefstal’. daarnaast is de functionaliteit ‘locatie delen’ geschikt voor veel doeleinden. Met een sms kunt u de coördinaten van uw locatie sms-en naar een thuisblijver. Die ziet in Google Maps dan uw exacte locatie. Mooi om te laten zien waar u bent!

Download de gratis Hulp op Zak app in de app store, voor Apple en Android.

 

Zijn sporten zoals duiken, raften en bergwandelen altijd meeverzekerd?

Tijdens de vakantie duiken, raften op de rivier, met de fiets de berg op of een mooie bergwandeling maken? Dat is niet bij alle verzekeraars meeverzekerd. Bij de Europeesche reisverzekeringen zijn deze sporten standaard meeverzekerd. Maar er zijn enkele beperkingen. Sporten die extreem gevaarlijk of risicovol zijn, zijn niet gedekt. Ook sporten die op locaties worden uitgevoerd waar we geen hulp kunnen bieden, zijn niet gedekt. Daarnaast is er geen dekking wanneer er een verbod of waarschuwing wordt genegeerd. Gaat u op wintersport? Dan raden wij u aan voor skiën en snowboarden de extra dekking ‘Skiën en snowboarden’ op de reisverzekering te kiezen. Langlaufen is overigens altijd verzekerd. Een sportuitrusting zoals duikspullen, een golfset of andere sportmaterialen zijn vaak erg duur. Als u geen risico wilt nemen, raden we aan de dekking ‘Extra sportuitrusting’ te kiezen.

 

Met de allrisk annuleringsverzekering bepaalt u om welke reden u uw vakantie annuleert

Een annuleringsverzekering is een hele geruststelling. Met een annuleringsverzekering beschermt u uzelf tegen een financiële domper wanneer uw vakantie onverhoopt niet door kan gaan. Ook als u een reis noodgedwongen moet afbreken, kunt u een beroep doen op uw verzekering. Met de standaard annuleringsverzekering bent u verzekerd voor 15 veelvoorkomende annuleringsredenen. In dat geval krijgt u 100% van de annuleringskosten vergoed.

De allriskverzekering

De allriskverzekering is nog uitgebreider. Hiermee bepaalt u zelf om welke reden u de vakantie annuleert of eerder beëindigt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriendin ernstig ziek wordt, of omdat u onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. Maar ook als u een reis heeft geboekt naar een natuurpark en het natuurpark is door bosbranden onverwacht niet meer bereikbaar. Dan bent u blij met de allrisk annuleringsverzekering. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van de annuleringskosten vergoed.

ikwilreisadvies.nl biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met ons op.