Het is net Bangkok

Eerder dan verwacht zijn we om 13 uur in Chiang Mai. We verblijven in het Le Naview hotel aan een levendige straat. Het hotel heeft een open restaurant aan de straatzijde en dat ligt heel gezellig. Chiang Mai heeft zeker een paar mooie tempels maar we hebben al zo veel tempels gezien dat we hier andere activiteiten zullen ondernemen. Die middag slenteren we wat door de stad en vinden uit waar alles zich zo bevind. We willen vanavond zeker naar de night market. Die ligt iets ten oosten van de oude binnenstad, waar wij slapen. Ook proberen wijs te worden uit de vele aanbieders van de verschillende activiteiten maar dat valt nog niet mee. Vlakbij ons hotel zit ook een standje en daar geven aan dat we graag de longnecks en olifanten willen zien en dat we langs de parasols-fabriek in Bo Sang willen gaan. De dame maakt er een apart tourtje van en kunnen ook op een schappelijke tijd vertrekken, om 08:30 uur. Dat is dan vast geregeld.

In de avond gaan we met de tuk-tuk richting de avondmarkt. Het is even zoeken want alle standjes langs de weg kunnen het niet zijn. Na 10 minuten hebben we het gevonden. Een groot overdekt plein met allerlei standjes. Kleding, gekleurde houten olifantjes en eten. Maar ook een paar prachtige dragqueens. Ze fluiten en lonken naar Mick en duwen hem een foldertje in zijn handen voor de show van vanavond. Chiang Mai staat ook bekend om deze Cabaretshows.

Onder licht protest van de kinderen strijken we neer op een vol terras op de markt. Ze vinden het maar niks en eten liever in een “echt” restaurant. Zoals gewoonlijk gaat er ook weer van alles is met de bestelling inclusief bier dat ver over de datum is. We hebben het eerder gezien. Voor de dragqueen show zijn we te laat, dan nog maar wat over de markt lopen. Nadat we eindelijk een horloge voor Lizzy hebben gekocht gaan we weer met de tuk-tuk naar het hotel. Morgen een lange dag!