Historical Parc Ayutthaya

De dag begint met een aardige temperatuur dus gaan we eerst afkoelen in het zwembad voordat we het oude centrum van Ayutthaya ingaan. Het oude deel van Ayutthaya bestaat voor een groot deel uit oude ruïnes van tempelcomplexen, het Historical Park. Er zijn veel oude tempels te bezoeken maar volgens de eigenaresse moeten we nr 9, 10, 15 en 16 hebben. Dus we doen wat zij voorstelt. We beginnen bij 16. Bij iedere tempel moeten we THB 50 per persoon betalen, dat is 1,50 euro. Je ziet hoe het er vroeger uit gezien moet hebben. Het is allemaal erg indrukwekkend maar ondertussen ook erg warm. Na het eerste tempelcomplex moeten we eerst wat drinken, ook om af te koelen. Op naar nr 15. Ook mooi maar minder dan 16. En zo gaan we door naar nr 9 welke weer geheel anders is. We hebben na een paar uur ons portie cultuur wel gehad en door de warmte hebben we er geen zin meer in en gaan weer aan het zwembad liggen, het is immers ook vakantie.

In de avond eten we bij het restaurant waar we de eerste dag geluncht hebben. Het was een interessante dag waarin we veel gezien hebben.

Ayutthaya is een middelgrote stad met een oud centrum dat niet zo groot is. Je zou zelfs alles op de fiets kunnen doen. Vanavond is onze laatste avond bij ons guesthouse en het is ons goed bevallen. Morgen en route met de auto richting het noorden. Ben benieuwd