Op onderzoek in Bangkok

Fietsen of met de boot over de klongs? Omdat het fietsen al om 8 uur start kiezen we voor de boottocht over de klongs. Die begint namelijk pas om 10 uur. Met z’n vieren in een tuk-tuk door de straten van Bangkok, het blijft altijd een belevenis. De beste man weet echter Co van Kessel niet te vinden en gaat links waar onze maps.me zegt naar rechts te moeten gaan. “no! To the right” roepen we nog maar hij rijdt gewoon een rondje. Nog een keer stoppen, bellen met Co van Kessel en ja, we komen er uiteindelijk wel. Snel betalen (zo, dat is duur!) en naar de boot. Deze keer geen loopje door Chinatown. De guide geeft al aan dat ze weinig kan vertellen tijdens de boottocht omdat de boot te veel lawaai maakt. We stoppen één keer bij en tempel en krijgen wat te drinken. Even verderop stoppen we om brood op te halen om de vissen te voeren (?!). Mmmm… daar kwamen we niet voor. We stoppen verder niet, zelfs niet als er een hele grote varaan op de kant ligt. Na anderhalf uur worden we weer afgeleverd bij het beginpunt. Jammer dat de tour niet zo was als vorig jaar. De guide heeft ons niets verteld. Niets over de gele boten die de klongs leeghalen. Iedereen die aan het water woont gooit namelijk zijn rotzooi zo dat water in. Niets over de varanen en het leven aan het water. Eigenlijk zijn we teleurgesteld…

We drinken wat in de buurt en gaan op pad naar The Grand Palace. Dit keer zijn de mannen te bloot gekleed en moeten lange broeken aan. Heel handig staan er natuurlijk verkopers die harembroeken met een olifantenprints verkopen. One size fits all en ja hoor, Rob en Mick lopen gekleed in mooie harembroeken als tweeling ook het Nationaal Paleis binnen. Het is groots, veel bling-bling en o zo warm. We willen iets eten en drinken en lopen terug om een westerse lunch te nuttigen. Ondertussen is het flink gaan regenen.

We verzamelen nog een beetje zin voor de liggende boeddha. Die moet je toch echt gezien hebben! Zoals gewoonlijk heel druk maar het blijft indrukwekkend. Ben blij dat we toch gegaan zijn.

Rob en Mick nemen een tuk-tuk en Liz en ik proberen bij de watertaxi wat plattegrondjes te bemachtigen maar die hebben ze niet. Met de watertaxi willen we ook naar het hotel maar abuis nemen we de verkeerde. De andere kant op! Dus uitstappen en opnieuw opstappen. Na veel gedoe komen we aan in het hotel. Remco en Daan zijn met hun kinderen inmiddels gearriveerd in het hotel en ik kleed me gauw om voor een duik in het zwembad en praat met Daan wat bij. Later op de avond gaan we met het gehele gezeldschap weer eten bij Madame Munur. Het is een hele leuke avond! Eigenlijk raar, in Rotterdam lukt het niet om zoiets af te spreken. We moeten er helemaal voor naar Bangkok reizen om een leuke avond samen in te plannen.