Raften en Buggy

Vandaag gaan we met een busje en de chauffeur is echte rete saai, hij zegt helemaal niets. Robert is in het hotel gebleven, te veel last van de darmen. Het is best een eind rijden naar het raften, we zijn zeker een dik uur onderweg. Over kleine weggetjes en langs Thaise dorpjes komen we ergens aan waarvan we denken: ‘hier raften? is dat wel veilig?”. Het is een armoedige bedoeling en het lijkt erop dat niemand weet dat we komen. Even twijfelen we maar we zetten door. Op een paar planken, die dwars over de laadruimte van een pick-up truck zijn gelegd, mogen we plaatsnemen en met 4 wildvreemde Thai rijden we een stuk langs de rivier.
Ieder moet op een eigen plekje gaan zitten in de rubberboor, die van onderen volgeplakt zit met stukken rubber. Hier moeten eerder gaten hebben gezeten. Oh jee!
Wanneer we eenmaal met twee van de mannen in de boot zitten legt hij de regels uit. Het begint gelijk heel heftig en we gillen het uit. toch wel heel leuk zo! Naast wat ander heftige stukken is de rivier redelijk rustig. De omgeving is prachtig, we zitten hier midden in de jungle! Al snel zijn we terug. Het is niet het afgesproken uur geweest maar tja, waar is de dame die dit geregeld heeft… Juist, in Chiang Mai. De lunch zit hierbij inbegrepen maar dat gaan we niet doen. Ons oog is al gevallen op een goed uitziend restaurant, een stukje verderop. Daar eten we dan ook en het smaakt ons goed!

Een stukje terug richting Ching Mai ligt de locatie waar we gaan buggy rijden. Omdat Rob niet mee is gegaan hebben we voor nu één buggy besteld. Daar zou dan nog een quad bij moeten voor mij. Bij de locatie blijkt dat ik op een quad niet mee zou kunnen omdat de motor van een quad veel kleiner is dan van een buggy en je daarmee niet de jungle in kan. Na wat gedoe over hoeveel dat dan extra kost nemen we een 4-persoonsbuggy en rijden we met onze gids weg. Het zat er aan te komen maar onderweg begint het heel hard te regenen en zijn we binnen 5 minuten helemaal doorweekt. Lekker dan! En wij maar roepen dat we geen regenjasje willen omdat we Hollanders zijn, die kunnen wel tegen een beetje regen. Beetje, het is een goede stortdouche! De tocht die we maken is werkelijk geweldig. Door de jungle, door de regen en vooral door de modder. We worden helemaal vies en de modder zal later niet uit onze kleding te wassen zijn. Maar we hebben enorme lol en de gids vind het ook allemaal heel grappig. Voldaan en zonder nog een droge broek bij ons stappen we rond 16:00 in het busje die ons naar het hotel brengt. Het was weer een mooie dag vol avontuur. Nu kijken of Robert een beetje opgeknapt is.