Sukhothai, oude hoofdstad van Thailand

Omdat we nog even van ons fijne hotel willen genieten nemen we na het ontbijt nog een duik in het zwembad. Voordat we verder rijden naar Sukhothai bezoeken we de Wat Phra Si Rattana Mathathat.
Er is vandaag iets aan de hand. Er staat overal stoelen, er zijn monniken en de foto van de koning hangt ook op verschillende plaatsen. Die foto hangt trouwens overal, zelfs boven de wegen. De toegang tot het tempelcomplex is gratis maar ja, er komen hier dan ook nog geen toeristen. Het valt een beetje tegen maar misschien zijn we ook wel tempel-moe.

Binnen twee uurtjes zijn we al in Sukhothai en wanneer we buiten de stad het toeristische deel inrijden doet het een beetje denken aan een skidorpje, zo’n sfeer hang er. Dit gedeelte van de stad ligt om het Historical Park van Sukhothaiheen en je ziet er dan voornamelijk toeristen en dus veel Nederlanders. Ons guesthouse Thai Thai Guesthouse is snel gevonden en we worden zeer hartelijk verwelkomt. We slapen in twee schattige huisje van hout, naast elkaar.
Deze middag willen we nog het Historical Park bezoeken en we huren dus fietsen om er naar toe te gaan. Het is immers maar 1,5 kilometer. We kopen onze kaartjes van 110 baht per persoon bij de ingang en fietsen twee uur over het Park. Het is inderdaad mooier dan Ayuttaya maar dat komt ook door de mooie tuinen die om de ruïnes zijn aangelegd. Tegen het einde van de middag drinken we wat op een terrasje vlakbij en fietsen weer terug naar het hotel. De sfeer in dit stadje is zo goed dat we er nog wel een nachte hadden willen blijven maar dat dan voor een volgende keer. Het was in ieder geval de moeite waard en vinden Sukhothaieen ‘must-see’.
Na een verfrissende duik in het zwembad en een Thaise maaltijd in één van de restaurantjes van het dorpje, duiken we er vroeg in. Morgen op naar Chiang Mai.