Sante Fe

Het is alweer 08:30 uur wanneer we wakker worden en zien dat zowat iedereen vertrokken is. De camping heeft een heerlijke douche waar ik vandaag mijn haar kan wassen. Dat is beter dan in dat super kleine douchehokje in de camper. Die is misschien maar 70 cm2 groot. Maar we maken er toch goed gebruik van. Zo ook van ons toilet. Werkelijk ideaal. Onderweg hoef je niet op zoek naar een openbaar toilet maar zet je de camper even aan de kant. Het lukt zelfs om rijdend te plassen, voelt eigenlijk net zo als in een vliegtuig. Dat houdt wel in dat we vandaag onze vuile watertanken moeten legen. Er is een zwarte tank met al het toiletafvalwater en een grijze tank met water uit de douche en gootsteen. Met een handschoen aan gaan we op zoek naar de hendels die we één voor één moeten openen. Een man van de camping denkt er goed aan te doen ons even te helpen en achteraf was dat helemaal niet zo slecht idee; nu weten we hoe het moet! Heel makkelijk en ach, als je niet precies wilt zien wat er door de buis heen komt, is het niet zo’n heel smerig karwijtje.
Helemaal schoon geleegd en van schoon water voorzien gaan we op pad. Het is weer heerlijk weer en de zon schijnt. Het landschap is adembenemend. Het is hier zo ontzettend groot, zo ver je kunt kijken rijkt het landschap. Hier is nog ruimte genoeg. We stoppen even bij een zestal cadillacs die met hun neus in de grond staan, Cadillac Ranch. Het is een toeristische attractie en je kunt er je gang gaan met graffiti verfbussen. Wat ze er doen weet ik niet maar het zal wel bij de stijl van route 66 horen. De Route 66 zien we wel liggen en loopt parallel aan onze weg, de Interstate 40. Af en toe gaan we van de hoofdweg af om een stukje route 66 te rijden. Zo kom je nog eens ergens en zien we meer van de dorpjes en het gewone leven. Het ziet er wel een beetje verlaten en triest uit. Veel oude tankstation zijn helemaal kapot en de overkapping is verroest. Na 4 uur rijden gaan we van de hoofdweg af om naar Santa Fe te gaan. Een typisch Indianen stadje richting het noorden. Ook hier weer een bord van een ooit gedane route maar we herkennen het niet. Santa Fe is klein maar gezellig, op een mooie zonnige dag als deze. We lopen door de straatje en je ziet vooral een combinatie van Mexicaanse en Indianen snuisterijen en kleding. Een drankje op een terras in het zonnetje en een klein snackje Taco. Dan komen ze toch weer met een megagroot bord dat we samen niet eens op krijgen. Voorlopig hoeven we ook niet te eten!
De KOA camping is 20 minuten rijden maar is gauw gevonden. Het is hier een stuk kouder, er ligt zelfs nog een beetje sneeuw in de berm. We zijn nog nooit zo vroeg op een camping geweest maar het geeft even rusttijd. Of tijd om te werken, klanten hadden nog wat vragen of wilden nog wat bijboeken. Het is toch wel fijn, wifi aan boord van de camper!
Liz gaat al om 20 uur slapen en ik type nog wat aan dit verslag. Ik ga er zo ook maar in. We willen morgen nu eens keer vroeg weg.