6e dag en verder naar de kust

Het lijkt een paar dagen geleden maar het was pas gisterochtend dat we vanuit Drakensberg zijn vertrokken. We werden vroeg gewekt door onze luidruchtige duitse buren, een koppel dat aan één stuk doorpraatte. Toen ze om 06:45 dat ook nog eens voor ons huisje deden ben ik in onderbroek naar buiten gedenderd. Op vriendelijk maar toch indringende toon hen gevraag om eens 5 minuten hun mond te houden. Geen idee waarom maar ze keken me heel verschrikt aan, waarna het inderdaad stiller werd.

Ontbijtje, nog wat kamers bekeken en hup daar gaan we. Het links autorijden gaat ook steeds beter, alhoewel bij iedere afslag ik eraan herinner word dat ik tegen het verkeer in rij en links moet rijden en niet rechts. Als dan ook nog eens de ruitenwissers aangaan ipv de richtingaanwijzer krijg ik een bemoedigend: “helaas, mam” of een : “kijk, het regent!”. Ben blij dat de kinderen erbij zijn!

We rijden vanuit het bergachtige landschap richting grote weg. Over een onverharde weg door het afrikaanse landschap. En daarmee ook door de afrikaanse dorpjes. Oh, nu voelen we ons toch iets minder veilig, het zijn immers niet de meest luxueuze dorpen waar we doorheen rijden.
Na 3 uur rijden komen we, een uurtje te vroeg, aan op ons volgende plekje. Het is een huis, bij een ander huis, in een witte luxe buurt, wederom met omheiningen, prikkeldraad, hekken met een afstandbediening. We zijn beland in Umhlanga (spreek je uit als oemslanga). Umhlanga is een stad zo’n 20 km buiten Duban en is alleen voor de rijken. In de middag wandelen we er dus op ons gemak doorheen en alles is bling-bling. Zelfs de locale supermarkt is hypermodern en heeft de uitstraling van de Markthal in Rotterdam, hip dus. Die middag nemen we een kijkje bij de Oceaan. Het is de Indische Oceaan en veel warmer dan aan de kant van Kaapstad. De golven zijn hoog en veel verder dan in de branding liggen komen we niet, het is te gevaarlijk.

Weer terug in ons gigantische huis nemen we nog een duik in het zwembad en ontspannen in de jacuzzi. We eten thuis. Verder dan het maken van een pasta kom ik niet. We doen nog een spelletje en gaan weer op tijd naar bed. Morgen wordt het nl een spannende dag….