Alweer een week op pad

Donderdag, en al een week onderweg

Om 10 uur moeten we ons huisje leeg hebben. We zwemmen nog even wat en vertrekken om 11 uur richting Santa Lucia, zo’n 3 uur rijden. Santa Lucia is de poort tot het iSimangaliso Wetland Park waar we 3 nachten zullen verblijven.
Als we rond 14 uur over de brug rijden zien we direct al een groep hippo’s liggen die, later blijkt, de “townies” genoemd worden. Het dorpje is zoals verwacht; een hoofdstraat met aan beide zijde restaurantjes, excursiekantoortjes en goedkopere guesthouses en cabanas. Ons Lake View Cabanas wordt gerenoveerd dus verhuizen we naar het net zo simpele Perna Perna. Het huisje is groot maar ruikt vochtig dus gooien we alles open. We drinken wat op een terras en werken onze sociale media bij. We hebben immers nog steeds geen sim-kaart voor onze wifi-router. Al snel merken we dat we niet de enige Nederlanders zijn. Ze zijn echt overal!
Ook rijden we even naar het strand en de golven zijn ook hier hoog. We geven ook hier onze bewaker van onze auto weer 5 rand, want zo gaat dat hier. Op iedere parkeerplaats staat een mannetjes met een geel hesje die zichzelf benoemd heeft tot parkeerwachter/bewaker. Zo verdienen ze een zakcentje bij.

Op aanraden van Eliza gaan we eten bij Reef + Dune en ook hier weer allemaal Nederlanders. Het is echt niet normaal. Iedereen is moe een de kinderen gaan om 21 uur naar bed. Ik doe nog een laatste sudoko en slaap ook om 22 uur. Morgen moeten we immers weer vroeg op. We willen uiterlijk 7 uur aan de poort van het nationale park staan om zelf op zoek te gaan naar dieren.
We slapen gelukkig allemaal goed en om 06:08 word ik voor de wekker wakker.