Eindelijk vertrokken

Na een uitgebreide voorbereiding van ruim 4 maanden met alles tot in detail uitgezocht en toch ook op laatste moment dingen veranderd, konden we vertrekken. Amsterdam naar London met British Airways en na een tussenstop van 3,5 uur met Virgin Atlantic naar onze bestemming Johannesburg. Toen we, op weg naar Schiphol, langs Zestienhoven reden, werd mij de vraag gesteld : ” waarom vliegen we niet vanaf Zestienhoven naar London?” en bedacht snel dat je vanaf Zestienhoven vast niet naar London Heathrow kan vliegen. 😉

Op Schiphol waren we keurig 3 uur van te voren. Uiteindelijk niet nodig, binnen een half uur waren we, in vertrekhal 3, zo de douane door. Uurtje vliegen en hup met de metro en bus naar een andere terminal op London Heathrow. Pizza met toetje gaat er als gebruikelijk goed in en toch nog rennen om op tijd te boarden. Wow! wat een kleuren en wat mooi! Virgin Atlantic is high tech met wifi, oordopjes, oogdoekje, head-set en een menukaart. De verlichting in het hele toestel kleurt van rood naar paars, naar blauw enz. Genoeg beenruimte, een prima hoofdsteuntje, zo komen we de nacht wel door! Na een filmpje en een slaappil is het alsnog een rumoerige nacht. Zittend slapen valt toch niet mee en ondanks dat we wat losse uurtjes slapen is de één wat chagrijniger dan de ander. Alles verloopt verder soepel. We halen ons veel te kleine auto op voor één dag op en Mick zit met de koffers op de achterbank. Daar gaan we: aan de linkerkant rijden, stuur aan de rechterkant, versnellingspook links en het knipperlicht rechts. Volg je me nog?

De autorit is gedoe, de ruitenwisser gaat telkens aan en ik grijp ergens bij de deur naar de versnellingspook, die er niet zit. Gelukkig is Lizzy me voor: “nee, mam, andere kant” en zo rijden we verder.

Ons appartement ligt in een grote tuin van een nog groter huis in een straat met ook grote hekken. Allemaal blanken wonen hier en het personeel is zwart. Is er dan toch niet zo veel veranderd? Afin, wij zitten prima voor de komende twee nachten, een zwembadje er bij alhoewel dat heel erg koud is. Na de shopping mall en de nodige boodschappen voor de komende dagen hebben we geen zin om te gaan fietsen in Soweto. We ploffen op bed en slapen wat. Effe bijkomen, zeg maar. Straks een restaurantje opzoeken en vanavond op tijd naar bed. Morgen gaan we echt iets doen!