Naar Phalaborwa

Omdat we gisteren al voor een groot gedeelte klaar waren, zitten we om 9 uur in de auto. Aan het links rijden ben ik ondertussen gewend. Alhoewel heel soms nog de ruitenwissers aan gaan als we af wil slaan. “Lekker mam!” komt er nog steeds met enig cynisme uit bij Liz. Ben benieuwd hoe het straks weer in Nederland zal gaan. De mensen die langs de kant van de weg lopen zal ik zeker niet missen.
Oh, maar wacht, nog m’n Afrikaanse doek kopen. Ik wil ‘m ophangen op kantoor. We zien een leuke en na wat afdingen ben ik tevreden met het doek en de prijs. De dame die zojuist mijn geld in haar portemonnaie steekt wellicht nog blijer. Na een korte drinkpauze onderweg arriveren rond 12 uur in Phalaborwa bij de Safepane Lodge. Het is een soort oase midden in de stad en aan alle zijden hoor je dan ook verkeer. In Center Park opstelling staan de huisje met eigen parkeerplaatsje leuk op het mooi begroeide terrein. Het lijkt een kleine jungle. Onze rondavel is eenvoudig maar netjes en heeft 6 bedden. We lopen een rondje, eten een broodje en zitten de middag lekker bij het grote zwembad in de zon. De kinderen zijn weer stil want er is goede wifi en met oortjes in hun oren kijken ze aandachtig naar hun telefoon. Voor de rest doen we niks. Wel boeken we voor morgenavond een avondsafari in een privé park hier vlakbij. Hopelijk zien we de luiaard en wat leeuwen dichtbij. Dat zou de reis compleet maken alhoewel ik ‘m nu al geslaagd vind.

In het restaurant van de Lodge nemen we plaats. Alhoewel het eten van mij terug moet omdat het te koud is en het vlees van Mick ook nog wat extra in de pan moet, eten we goed en liggen, ja je raadt het nooit, om 21:15 in ons bedje. Liz en ik gaan morgen vroeg nog een laatste keer het Kruger Park in. Mick besluit niet mee te gaan, hij is het autorijden een beetje zat.