Corona voucher

De Corona-crisis raakt de hele wereld. Veel organisaties worden hard getroffen; zo ook de reis-branche. Wij zijn in de reissector wel gewend met onverwachte situaties om te gaan, maar het betreft nu àlle bestemmingen. Reisorganisaties hebben de afgelopen tijd veel op kort termijn geplande reizen, misschien ook die van jou, moeten annuleren of omboeken.

Zodra de reisorganisatie de reis annuleert, en je weet nog niet of je wilt omboeken, heb je recht op de Corono voucher over de reissom dat je al hebt betaald.

Waarom een Corona voucher?

Wij hebben nu te maken met annuleringen op grote schaal, terwijl wij voor deze reizen vaak al betalingen hebben gedaan aan vliegtuigmaatschappijen, hotels e.d.. En er worden geen nieuwe boekingen meer gedaan. Zo raken we snel door hun middelen heen. Als dit nog langer duurt, kunnen wij niet meer aan onze verplichtingen voldoen en moeten financieel onvermogen aanvragen bij het garantiefonds SGR, en zouden dan failliet gaan.
Daarom geven wij in plaats van geld de Corona voucher mét SGR-garantie uit. Zo blijft de organisatie bestaan en kan jij met de voucher later een nieuwe vakantie boeken. Mochten wij alsnog omvallen, ben jij verzekerd door middel van de Corona voucher. Indien een vliegticket onderdeel uitmaken van je reis, houd dan rekening met de verschillende voorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert namelijk verschillende voorwaarden.

Ook de Nederlandse overheid heeft via de Autoriteit Consument & Markt als toezichthouder meegekeken naar de voorwaarden die aan deze voucher zijn verbonden. ACM-directuer Consumenten van de ACm zegt op zijn website ACM: “Wij bevinden ons in een uitzonderlijke situatie die negatieve effeceten heeft op consumenten én op ondernemers in de reisbranche. Gegeven deze situatie staan wij achter dit initiatief.

Hopelijk kunnen we snel weer genieten van mooie reizen waarbij we de natuur (flora en fauna) nog beter zullen beschermen. ikwilreisadvies.nl zal voor toekomstige reizen meer oog gaan hebben voor natuur en duurzaam reizen. Maar voorlopig blijft het even bij wegdromen.
Blijf gezond en we hopen je snel terug te zen met je Corona-voucher bij ikwilreisadvies.nl

Met een reislustige groet,

Marieken Neijman