Curacao: beleef het straks weer zelf!

Je kunt het je nu misschien niet voorstellen, maar tijdens je vakantie wil je straks ook meer doen dan alleen zonnen en zwemmen. Ook daar is Curaçao een ideale bestemming voor. Want of je nou actief wil zijn, een avontuurlijke tocht over het eiland wil beleven, wil snorkelen of duiken of kennis wil maken met de cultuur, Curaçao heeft een uitgebreid aanbod aan dingen die je kunt doen. En allemaal zijn ze makkelijk te bereiken.

Want natuurlijk ken je Curaçao van de meer dan 35 strandjes, vaak gelegen in intieme baaitjes. Zie je jezelf al een duik nemen in dat helderblauwe water nadat je vanaf het warme strand tot je knieën de frisse branding in bent gelopen?

Klein Curaçao

Je hebt vast wel eens gehoord van Klein Curaçao. Laat je niet misleiden door de naam, Klein Curaçao is het langste en witste strand dat je hier kunt vinden. Het is te bereiken per boot in iets minder dan twee uur. Of kies een snelle powerboat om er nog sneller te zijn. Dan doemt in de verte een onbewoond bounty-eiland op. Een plek waar de zee blauwer is dan blauw en het strand witter dan wit. Kortom: een paradijsje in het paradijs.

Culinair Curaçao

En dan het eten! Keuze genoeg voor elke smaak. Want Curaçao mag dan niet zo groot zijn, op culinair gebied is de diversiteit enorm. Over het hele eiland vind je prachtige en lekkere plekjes. Er zijn stijlvolle restaurants aan zee, maar ook lokale snèks – barretjes langs de weg waar je pastechi’s (hartige pasteitjes) wegspoelt met een koud flesje Amstel Bright.

Willemstad

Welk beeld schiet je meteen te binnen als je aan Curaçao denkt? Dikke kans dat je de gekleurde huizen van de Handelskade in Willemstad noemt. Geen wonder; dit stadsgezicht is door de jaren heen iconisch geworden. Maar dit UNESCO-werelderfgoed is niet de enige reden om Willemstad te bezoeken. Doe een walking tour in Otrobanda aan de andere kant van de Koningin Emmabrug (ook bekend als de pontjesbrug). Ontdek street art en verstopte lunchplekjes in Scharloo en struin door Pietermaai, met haar eigen artistieke sfeertje.

Tropische avonden

Pietermaai is ook de moeite waard om ’s avonds te bezoeken. Na zonsondergang vullen de terrassen zich met goed geklede locals en toeristen. De avond is jong en ligt hier voor het grijpen. Maar als je niks wilt missen, blijf dan niet te lang hangen want er is ook veel te beleven in het bruisende Jan Thiel. Na zonsondergang vind je hier optredens en live muziek.

Kortom, genoeg om nu bij weg te dromen en, zodra het weer kan, zo snel mogelijk weer in het echt te beleven.