De Florida Keys, een mooie afsluiting van je reis door Florida

Verbonden door 42 bruggen en tot 150 km voor de kust van Cuba. Uiteindelijk kom je zo op het meest zuidelijke puntje van Verenigde Staten, Key West. De US Highway is maar 166 mijl (267 KM) maar brengt je langs verschillende eilanden die ieder een eigen karakter hebben.

Het eerste eiland is Key Largo en door de nabijheid van het moerasgebied van de Everglades rijk aan diversiteit van vissen en je kunt hier goed snorkelen en duiken. Bij het John Pennekamp Coral Reef  Park heb je grote kans om zeeschildpadden tegen te komen en het veel gefotografeerde beeld “Christ of the Deep” staat hier op de bodem.

Eén van de volgende eilanden is Islamorada, bedekt met een eeuwenoud bos waar je geweldige wandelingen door de natuur kan maken, vogels kan spotten en kan kamperen. Islamorada is tevens de perfecte plek om te sportvissen

Marathon Key ligt halverwege en bestaat uit meerdere kleine eilandjes. In het oude vissersdorpje Marathon worden een paar keer per jaar viswedstrijden gehouden en op het jaarlijks Seafood Festival in maart komen jaarlijks wel zo’n 20.000 mensen af!

Key West ligt als laatste eiland op vier uren rijden van Miami en staat naast de mooie stranden, palmbomen en tropische bloemen ook bekend om het bruisende nachtleven en prachtige historische gebouwen. De bekendste is de koloniale villa van schrijver Ernest Hemmingway. Eén van zijn favoriete plekjes was Sloppy Joe’s bar aan Duval Street, het bruisende centrum van het eiland.

Als je nu nog verder wilt zul je de boot of een watervliegtuigje moeten nemen. Zo kom je bij Fort Jefferson, in het Dry Tortugas National Park. Het park bestaat uit zeven eilanden met warm en ondiep water. Je vindt hier de mooiste koraalriffen en vele zeeschildpadden. Het Fort, waar ooit 2.000 gevangenen verbleven kun je ook bezoeken.

En voor wie denkt niet meer verder te kunnen na Key West: neem de boot naar Sunset Key. Op dit idyllischer eiland kun je verschillende huisje huren en als je geluk hebt heb je een prachtig uitzicht over zee.