De ideale route vanuit Windhoek naar de Victoria Falls

Bijna iedere ervaren reiziger heeft Zuid-Afrika bezocht. Steeds populairder wordt dan ook Namibië, het buurland van Zuid-Afrika. Vanuit de hoofdstad Windhoek reis je in ongeveer drie weken door de Sossuvlei met zijn immens rode duinen, het Etosha Nationaal Park, de Caprivistrook, het Chobe Nationaal Park met de grootste olifantenkolonie ter wereld om vervolgens bijvoorbeeld te eindigen bij Victoria Watervallen. Onderweg tref je authentieke lodges die tegen elk budget beschikbaar zijn. Of ben jij die avonturier die in een sportieve 4WD met daktent rond reist?

Sinds haar onafhankelijkheid in 1900 is Namibië één van de jongste landen van Afrika. Decennialang vochten Engelsen, Duitsers en Zuid-Afrikanen om haar diamanten. Vandaag de dag geniet Namibië van een stabiele democratie en het land is dus veilig om, ook individueel, te bereizen. Verschillende stammen zoals de Himba leven vredig naast elkaar en toeristen kunnen alle natuurschatten hier veilig bewonderen.

Inspiratie nodig voor bijzondere accommodatie?

Etendeke Mountain Camp. Op een unieke locatie, midden in de natuur tref je dit eco-vriendelijke kamp waar alles op zonne-energie draait. De lodgetenten zijn van alle gemakken voorzien en vanaf je terras heb je een schitterend uitzicht op de Grootberg Mountains.

Pelican Point Lodge bij Walvis Bay. Dit bijzondere hotel ligt zo’n 40 km in zee op een zandbank. Naast de vuurtoren vind je hier dus verder helemaal niets. Wel heb je hier het allermooiste uitzicht en zie je jakhalzen, flamingo’s en zeeleeuwen.

Sesriem Campsite is de enige campsite die achter de poort richting Sossuvallei ligt zodat je als eerste de zonsopgang bij de zandduinen kan bekijken. Op je route zijn er genoeg mogelijkheden om met je 4WD met daktent te verblijven. De kosten voor een overnachting liggen tussen de € 8,- en € 20 per persoon

Namibië heeft nog zoveel meer om te ontdekken. Ben jij nieuwsgierig naar dit bijzonder land en wil je graag de mogelijkheden weten voor jouw volgende reis? Neem contact met me op en ik laat je graag de mogelijkheden zien!