De toegangspoort tot Azië is Singapore

Maak een wandeling door de kosmopolitische straten van Orchard Road – het belangrijkste winkelgebied van het land of zijn bruisende Central Business District, en het is moeilijk voor te stellen dat Singapore ooit een klein vissersdorp was.

Met glimmende winkelcentra, internationale designermerken, chique bars, en een iconische skyline, is Singapore een van ’s werelds meest geavanceerde steden. De strategische positie maakt het de toegangspoort tot Azië en daarbuiten.

Iconisch bezienswaardigheden

In Singapore leeft de geschiedenis nog goed – historische gebouwen en erfgoed enclaves bestaan naast wolkenkrabbers en onderscheidende moderne architectuur. De skyline van het Marina Bay-gebied roept een stad van de toekomst op met iconisch bezienswaardigheden zoals de Esplanade – Theaters aan de baai, Gardens by the Bay, Marina Bay Sands® en de Singapore Flyer.

Singapore-Natuur

Singapore doet zijn reputatie eer aan een “stad in een tuin” zijn. Voor diegene die van natuur en groen houden heeft het land een netwerk van parken die het eiland omspannen, compleet met een groene dekking die bijna de helft van het landoppervlak van het land uitmaakt.

Smart Nation

Singapore is een stadstaat die zich na haar onafhankelijkheid van Maleisië in 1965 sterk heeft ontwikkeld tot een vooraanstaande economie met ’s werelds grootste containerhaven en een van ’s werelds drukste vliegveld.

Singapore heeft de ambitie ’s werelds eerste Smart Nation te zijn.

Het geïntegreerde transportsysteem van Lion City is handig voor gewone forensen én toeristen die efficiënt en economisch willen reizen.
Singapore staat ook bekend om zijn connectiviteit. Info-communicatietechnologieën worden benut om innovatie te bevorderen. Bezoekers zullen ondervinden dat internet en Wi-Fi dat overal op het eiland beschikbaar is.

Evenementen

Muziekliefhebbers kunnen genieten van concerten en muziekfestivals met ’s werelds beste artiesten. Voor kunstliefhebbers organiseert Singapore jaarlijks verschillende belangrijke kunsttentoonstellingen. De Grand Prix van Singapore, BNP Paribas WTA Finale Singapore en andere ‘big names’ zullen de sportfans zeker bekoren.

Winkelen

De vele winkelcentra van het land zijn vol met high-end boetieks van ’s werelds beste merken. Maar bezoekers kunnen  ook unieke vondsten scoren in hippe enclaves zoals als Tiong Bahru, Haji Lane, Bugis Streat en op de vele rommelmarkten en pasar malams (nachtmarkten).

Culinair

De strategische positie van Singapore als scheepvaarthaven en zijn eeuwenlange handel, samen met de samenvoeging van verschillende culturen hebben geleid tot een levendige culinaire traditie.Fijnproevers worden verwend met keuze: hip en trendy plekken zoals indie cafés en ambachtelijke cocktailbars, restaurants met een Michelin-ster en beroemde chef-kok etablissementen.

Futuristisch

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azie. Het is qua grote ongeveer een derde van Luxemburg maar er wonen wel meer dan vier miljoen mensen. Het is één van de meest futuristische steden van de wereld. Singapore is ongeveer dertien uur vliegen en is een absolute must-see.

Singlish

Singapore is een meertalige en multiculturele samenleving met vier belangrijke etnische groepen. Het land heeft vier officiële talen – Maleis, Chinees, Tamil en Engels. Bewoners van Singapore zijn ook verbonden door één gemeenschappelijke taal: Singlish (afkorting voor Singaporese Engels). Het is geen gemakkelijke taal om te begrijpen of te spreken, maar bezoekers die het proberen, krijgen altijd een dankbare glimlach van de lokale bevolking. 

Singapore vakanties zoeken en boeken

Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. ikwilreisadvies.nl biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met ons op.