Dit is waarom Colombia zo populair gaat worden

Terwijl velen van jullie één van de series op Netflix kijkt over Pablo Escobar is Colombia klaar om steeds meer toeristen te ontvangen en dat is niet voor niets. Colombia is namelijk rijk aan historie, jungle en Caraïbische stranden. De bevolking is er ook nog eens  zeer behulpzaam en vriendelijk. Een reden te meer om eens meer te weten te komen over dit Zuid-Amerikaanse land

Cartagena en Bogota bieden op het gebied van gastronomie, kunst, architectuur en cultuur alles wat je van een wereldstad mag verwachten. Je krijgt daar de Colombiaanse atmosfeer bij cadeau wat een ieder die van ritme en levendigheid houdt zal verrassen. Daarnaast kan je in Bogota ook een geweldige wandeling maken naar de witte kerk op de berg Monserrate (3152m) vanwaar je een prachtig uitzicht over Bogota. De stad is wild en is hedendaags een echte moderne metropool geworden.

Het kleurrijke dorpje Gautapé ligt midden in een waterlandschap zoals je nog nooit hebt gezien. Het kleine dorpje kent een fantastisch koloniaal sfeertje en schikt zich uitermate goed om even tot rust te komen op één van de zocalos. Met een korte wandeling van ongeveer twee uur sta je voor de gigantische merkwaardige rots El Peñol of La Pierda (200m) die je met ontelbaar trappen (oke..740 trappen) omhoog kan beklimmen. Vanaf de top heb je een ongekend uitzicht over een landschap dat thuishoort in onze lijst met top Colombiaanse highlights.

Z’n 54% van Colombia bestaat uit regenwoud waarvan het grootste aandeel uit de Amazone Dit regenwoud staat bekend als de longen van de aarde maar ook de broedkamer. Er leven namelijk meer diersoorten dan elders op de wereld. De biodiversiteit en natuur is van ongekende schoonheid en een echte must-see voor elke reiziger. De Amazone is een unieke bezienswaardigheid in Colombia en staat hoog op het lijstje van menig reiziger. Neem wel altijd een gids mee want de jungle is net een groot doolhof.

Over Colombia is al veel geschreven en er valt nog veel te ontdekken. Wil je weten of Colombia iets voor jou is, neem gerust contact met me op en ik vertel er je alles over!