GUADELOUPE, ULTIEME WINTERZON BESTEMMING

De zeven eilanden van Guadeloupe, in de Caraïbische Zee, vormen een archipel in het hart van de boog van de Kleine Antillen. Basse-Terre en Grande-Terre vormen samen het hoofdeiland, op Basse-Terre kan men prachtige sites ontdekken. Het Nationaal park van Guadeloupe, met 300 km wandelpaden, werd gecreëerd in 1989 en het is het grootste van de Caraïben. Dit park, dat alle tinten groen vertoont, wordt gedomineerd door de vulkaan La Soufrière. De kust van Basse-Terre is bekleed met paradijselijke stranden van fijn wit, oker en grijs zand. Durfallen wagen zich in de boomtoppen of leven zich uit met rafting, canyoning, of zip-lining. Grande-Terre kent prachtige stranden met wit zand voor zonaanbidders.
Ook liefhebbers van golfsurfen, waterski, windsurfen en parapente komen hier aan hun trekken. Anderen zullen op verkenning trekken naar Marie-Galante, Les Saintes of La Désirade die samen met het hoofdeiland de archipel Guadeloupe vormen. Het zijn fascinerende eilanden, verschillend maar allemaal even mooi.

Beste reistijd

De temperaturen in Guadeloupe liggen eigenlijk het gehele jaar rond  de 30°C en de gemiddelde zeewatertemperatuur is ronde 27,5°C. Dat biedt natuurlijk ideale omstandigheden voor veel onderwaterlever. In verband met regen en orkanen is Guadeloupe een ideale winterzon bestemming tussen de maanden december en april.

De twee hoofdeilanden

Eilandhoppen was nog nooit zo makkelijk! Basse-Terre en Grande Terre, gescheiden door een smalle zeestraat welke is overbrugd, zijn de twee hoofdeilanden. Basse-Terre, bergachtig en voornamelijk gehuld in tropisch regenwoud met prachtige watervallen en volop overige tropische vegetatie. Die vind ik persoonlijk het mooiste qua natuurschoon. Grande Terre heeft prachtige witte zandstranden en een betrekkelijk vlak landschap. Het schilderachtige Les Saintes (9 eilandjes 15 kilometer ten zuiden van Basse-Terre) zijn een paradijs voor zeilliefhebbers. Een idyllische plek waar de tijd lijkt stil te staan en waar nagenoeg geen auto te vinden is. Twee van de eilanden zijn bewoond; Terre-de-Haut en Terre-de-Bas.

Dan is er Marie-Galante. Een vlak eiland met maar weinig inwoners, waar nog altijd de beste rum ter wereld wordt gemaakt.

Tot slot is er La Désirade, 8 kilometer ten oosten gelegen van Grande Terre. Een klein en dunbevolkt eiland, bekend om haar verse zeegerechten, leguanen en natuurschoon.

Hoe kom ik er?

KLM/Air France brengt je vanuit Amsterdam, met een overstap in Parijs, in ruim 9 uur naar Guadeloupe. Er zijn vanuit Parijs ook andere (goedkopere) mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld de trein naar Parijs en vlieg voor € 300,- (vanaf prijs) naar Guadeloupe. Helemaal niet zo’n gek idee, toch?
Wil je dus iets anders voor de komende winterperiode, denk dan eens aan Guadeloupe en neem contact me me op.