Helemaal het einde

Kaapverdië staat al jaren bekent als vakantieland van zon, zee en strand. De meeste toeristen vliegen dan ook naar Sal of Boa Vista voor een heerlijke relax vakantie op één van deze eilanden. Het zijn vooral All-Inclusive resorts en appartementen die aan het eindeloze strand van Kaapverdië staan en waar de meeste toeristen verblijven.

Maar Kaapverdië heeft zoveel meer te bieden. Met het RTL programma “helemaal het einde” zie je al het andere Kaapverdië, namelijk Sao Vicente met de hoofdstad Mindelo. Mindelo is de culturele hoofdstad van Sao Vicente en leuk om een paar dagen te verblijven en te wennen aan de cultuur. Veel is er niet te beleven op het eiland maar neem vooral een kijkje op de groente- en fruitmarkt en de vismarkt bij de haven.

Het eilandgevoel zal toenemen bij het nemen van de boot naar Santo Antào, het wandelparadijs van de Kaapverdische archipel. Met af en toe een rustdag kun je hier een week tot tien dagen geweldig wandelen waarbij je soms één nacht en soms meerdere nachten op één van de unieke plekken van Santo Antao verblijft. Verken de spectaculaire zigzagpaden van Covo naar Coculi en de mooie kunstwandeling van Cha d’Igreja naar het vissersdorpje Ponto do Sol. Onderweg stuit je ook op het dorpje Fontainhas dat tegen een bergwand lijkt te zijn geplakt. De wandeling van de Cova-krater naar de vallei van Paúl is alleen al bijzonder vanwege de kunstig aangelegde, eeuwenoude paden. Hoe heerlijk is het verblijf in deze vallei waarin je door de gastvrouwen van Casa das Ilhas wordt verwelkomd. Genietend van de rust zittend onder de fruitbomen en uitkijkend over de vallei met zijn diepe groene dalen met bananen-, suikerriet- en koffieplantages, is Nederland ver weg en neemt je vakantiegevoel alleen maar toe.