La Plagne, aaneengeschakelde dorpjes

Op zo’n 1.100 km van Utrecht ligt het Franse skiparadijs La Plagne. Niet zo gek dat het samen met Les Arcs Paradiski wordt genoemd. La Plagne is een niet te moeilijk skigebied en vooral voor groepen en families geschikt. Het leuke is dat het gebied uit zeven verschillende dorpjes bestaat die ieder hun eigen karakter hebben. Plagne Centre ligt op 1.970 meter en heeft als dorp het meest te bieden zoals restaurants, winkels, bars, discotheken en ga zo maar door. Iets wat je trouwens ook in de andere dorpen vind.
Je skiet makkelijk van het ene dorp naar het andere dorp en er zijn, bijvoorbeeld ’s avonds, busverbindingen tussen Plagne Centre en Plagne Village en Soleil. Een auto heb je hier dus niet nodig!

Mijn favoriet Belle Plagne
Begin jaren tachtig hebben de Fransen hun bouwwijze veranderd. Van kleine appartementen in lelijke betonflats stapten ze over naar ruimere en klein opgezette vakantiechalets. Iets wat wij als Nederlanders gewend waren uit Oostenrijk en Zwitserland. In Belle Plagne vind je dan ook voornamelijk deze bouwstijl en inderdaad, het heeft een veel leukere uitstralingen. Al skiënd naar beneden kom je langs leuke restaurantjes en terrasje waar je even makkelijk je ski’s uitdoet om een drankje te doen. Hoe leuk is dat! Op de hellingen tref je ook regelmatig picknick tafels aan dat wanneer je, als echte Hollander, je boterhammetje met pindakaas wilt eten, je makkelijk een stop kan maken op de piste.

Label Famille Plus
Eén van de dorpen, iets uit het centrum, Montchavin La Plagne heeft het Label Famille Plus. Maar wat betekent dat eigenlijk?

  • Persoonlijk ontvangst voor families
  • Speciale prijzen voor kinderen voor skipassen (vaak gratis)
  • Alle winkels in de nabijheid
  • Familiekamers of kamers met tussendeur
  • Kinderbuffet in het restaurant van uw hotel
  • Aangepast programma voor kinderen

Andere sneeuwactiviteiten
Snowscooter, snowbike, snakegliss, sleeën in de avond, airboard, yooner, monoslee, smx