LAS VEGAS: HAAT OF LIEFDE

De één vindt het geweldig en laat zich meeslepen met deze bruisende stad die écht nooit slaapt. De ander weet niet hoe snel hij er weg moet komen. Las Vegas: iedereen heeft er een mening over.

Waarom zou je Las Vegas willen bezoeken? De belangrijkste reden is waarschijnlijk omdat Las Vegas uniek is. Er is geen stad ter wereld die zo sterk in het teken staat van mensen vermaken als deze enorme oase in de woestijn van Nevada. Zelfs als je niet van gokken houdt, geen druppel alcohol drinkt en niet openstaat voor de andere verleidingen van Las Vegas, dan is de stad een bezienswaardigheid op zich. Het is zo over de top dat het eigenlijk een soort van karikatuur geworden is van een kant van de Amerikaanse samenleving die vooral op zoek is naar vermaak, het verdringen van de realiteit, de zoek naar vrijheid of het smijten met geld in de meest opzichtige manier als dat mogelijk is. Wil je indruk maken op je vrienden, familie, geliefde of zakenrelaties dan kun je hier laten zien dat je met geld kunt smijten. Het is een waar paradijs voor narcisten met bewijsdrang en een teveel aan cash. Daarnaast is het een toevluchtsoord voor criminelen en een vrij lucratieve plek voor daklozen.

Of alles even smaakvol is wat er in Las Vegas gebeurt daar kun je urenlange discussies over voeren. Feit is dat je een bezoek aan deze bijzondere stad niet snel zult vergeten. Als de nadrukkelijk aanwezige elementen zoals casino’s, shows, bars, stripclubs en heel veel licht, mensen en geluid je aantrekken dan is dat al een goede reden om een keer naar Las Vegas te komen. Voor wie daar allemaal minder gecharmeerd van is, is een bliksembezoek aan Las Vegas tijdens een rondreis naar Amerika in ieder geval een ervaring die je nooit zult vergeten.

En weet je wat het is? Als Las Vegas niet je reisdoel is, dan is het nog steeds een ideale tussenstop tijdens je rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Dit is de plek waar je kunt tanken, overnachten en inkopen kunt doen voordat je weer verder gaat. Dat is eigenlijk de rol waarmee de geschiedenis van Las Vegas ooit begonnen is.

Maar ook net buiten de stad is het één en ander te beleven. Bezoekt de nabijgelegen Hoover Dam of boek een helikoptervlucht naar de Grand Canyon. Las Vegas is ook een prima startplaats voor de start van je rondreis door West-Amerika. Met KLM vlieg te tweemaal per week rechtstreeks naar Las Vegas en vanaf juli ook een derde dag.