MEXICO, DE HIPSTE ONBEKENDE PLEKJES

Ik weet niet waarom, maar Mexico is voor Nederlanders niet de meest voor de hand liggende bestemming als het gaat om strandvakantie of rondreizen. Misschien komt het wel omdat we denken dat het land nog steeds erg gevaarlijk is. Op het schiereiland van Yucatán is het echter prima vertoeven en is er genoeg te doen en te zien om er 3 weken te verblijven.

ISLA HOLBOX
Voor een verblijf aan het strand kiezen de meeste mensen voor Cancun of Playa del Carmen. Niet verder vertellen hoor maar als je écht iets ander wil neem dat de bus naar Chuiqilá en de boot naar Isla Holbox. Isla Holbox is jong, hip, trendy en er hangt een relaxte sfeer en bij het eiland kun je tussen mei en september zwemmen met walvishaaien. Verwacht op het eiland geen grote hotels maar dat maakt het eiland juist zo uniek.

FIETSEN DOOR TULUM
Tulum is ook zo’n stadje waar je weken kan blijven hangen. Juist door de Caribische sfeer, de leuke boetiekjes en kleine restaurantjes wil je hier wel even blijven. Een fiets huren is een goed idee in Tulum. Zo ga je op de fietsen een verfrissende duik nemen in de Grand Cenote. Een cenote is een binnenwater (zoetwatermeertje) in of bij een grot.

BACALAR
Bij Bacalar ligt de Laguna Bacalar, een gigantisch meer dat door de constante aanvoer van vers water, kraakhelder is. Net zo mooi al Bora Bora maar veel goedkoper. Een middagje zeilen op het water is dan ook echt een must.

Zo zie je, als het wat afwijkt van de bekende route kom je op de mooiste plekjes.