Oneindige mogelijkheden in Griekenland

Griekenland bestaat, naast het vaste land, uit heel veel eilanden en juist die eilanden hebben een enorme aantrekkingskracht. Schitterende baaitjes, mooie stranden, een ruig binnenland, typische Griekse dorpjes, moderne badplaatsen, overweldigende natuur, een geweldig uitgaansleven, kleine lokale bars…. Griekenland heeft echt voor ieder wat wils!

Ik neem je onder andere mee naar de Cycladen en naar één van de Ionische eilanden, namelijk Zakynthos. Laat je inspireren!

Ontdek de Cycladen

Naxos heeft de mooiste stranden van de Cycladen, Amorgos heeft een prachtig rotsklooster en Santorini is een heel romantisch eiland met prachtige zonsondergangen. Je kunt ervoor kiezen om één eiland te kiezen, maar de Cycladen eilanden zijn ook prima te combineren.  Zie hieronder onze top 3:

 

1. Naxos

Naxos is het grootste eiland van de Cycladen en heeft de mooiste brede zandstranden. Vanaf de haven tot bovenaan bij het Venetiaanse kasteel zal je onder de indruk blijven van de smalle, steile straatjes en de oude stenen huisjes. De prachtige zandstranden, de schilderachtige dorpjes en het grote aantal bezienswaardigheden in combinatie met de goede toeristische infrastructuur zorgt voor een perfecte combinatie. Eén van de bekendste archeologische bezienswaardigheden op dit Griekse eiland is de 2500 jaar oude tempelpoort.

2. Amorgos

Amorgos is het meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen en ligt tussen Naxos en Kos. Het is een langwerpig eiland en heeft de naam te danken aan een plant die ‘amorgis’ heet. Amorgos is een bergachtig eiland met als hoogste berg ‘Krikelos’. Het eiland is zeer geliefd onder wandelaars, vooral bergwandelaars kunnen hier genieten. Overal op het eiland loopt namelijk wel een bergpad die het ene dorp met het andere dorp verbindt.

3. Santorini

Naar onze mening het meest bijzondere en mooiste eiland van de Cycladen. Santorini staat bekend om de schitterende zonsondergang. Santorini is een niet al te groot, droog en bergachtig vulkaaneiland met steile rotsen en kliffen. Aan de oostkant van het eiland bevinden zich de stranden. Ook vind je hier de wijngaarden waar beroemde Griekse wijnen worden geproduceerd. Je kunt op Santorini, bij het plaatsje Akrotiri verschillende archeologische ruines bezoeken. Bij dit plaatsje vind je tevens het beroemde Red Beach, waar de vulkaan duidelijk zijn sporen heeft nagelaten.

 


Zakynthos, het Ionische eiland uitgelicht

Zakynthos is een idyllisch Grieks eilandje in de Ionische zee. Het eiland heeft een indrukwekkende historie, prachtige zandstranden en een kristalheldere zee. Je kunt op dit eiland op zoek gaan naar schildpadden of genieten van Griekse gerechten onder de prachtige olijfbomen. Lees hieronder de top 5 van tips die je volgens ons moet doen als je op Zakynthos bent.

 

1. Zakynthos stad bezoeken

In de stad Zakynthos vind je gezellige straatjes met boetiekjes, pleintjes en verschillende restaurants. Achter de stad vind je het Venetiaanse Bohali kasteel, gevestigd op een berg. Vanaf dit kasteel heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

 

2. Naviago Beach bezoek

Naviago Beach staat, zoals eerder beschreven, bekend als Shipwreck Beach. Naviago Beach is een kleine baai met een hagelwit strand en hier ligt het wrak van het schip Panagiotis. Je ziet deze baai vaak op foto’s voorbij komen, maar in het echt schijnt het nog mooier te zijn! Hoog tijd om deze plek dus een keer zelf te bezoeken.

 

3. Porto Limnionas bezoeken

Porto Limnionias is een baai met een klein strandje tussen de rotsen van Zakynthos. Dit is een mooie plek om de onderwaterwereld en grotten van het eiland te ontdekken met een snorkel en duikbril. Hierna kun je uitgebreid relaxen op de ligbedjes met een mooi uitzicht over de baai.

 

4. Op zoek naar de Caretta-Caretta (schildpadden)

De baai van Laganas is één van de belangrijkste plekken ter wereld waar de Caretta-Caretta schildpadden hun eieren leggen. Iedere zomer, vanaf half mei tot eind augustus, leggen de vrouwenschildpadden hier hun eieren. De baai van Laganas op Zakynthos is een Nationaal Maritiem park waar duidelijke regels gelden, zodat de nesten met eieren worden beschermd.

 5. Bootje varen

Het is een aanrader om een bootje te huren. Je kunt op deze manier op zoek naar verborgen strandjes en om het paradijselijke eiland Marathonissi heen varen.