Rondreis Jordanië voor alleen reizende 50-plussers

Vakanties zijn belangrijk en goed voor je. Maar wat als je 50+ bent en single en je geen zin hebt in een soort verkapte “datingreis”. Best lastig want waar sluit je aan? En waar vind je gelijk gestemden die gewoon een leuke week op reis willen hebben!

Van 31 maart t/m 7 april 2020 gaan wij op pad naar Jordanië. Met een groep van minimaal 12 en maximaal 18 vijftig+ ers die alleen reizend zijn. Dus niet alleen singels maar ook waarvan de partner niet mee wil of kan en ik ga met jullie mee als begeleider! Een vertrouwd gevoel toch? We zullen ons verplaatsen in mini-vans, altijd met een Engelssprekende chauffeur. We slapen in zeer goede 3-sterren of 4-sterren hotels en het ontbijt en diner is al voor ons geregeld.

Ken je of ben je iemand die graag mee wilt op deze reis? Geef me dan een berichtje via de mail zodat ik je op de hoogte kan houden van het definitieve programma!

 

Dag 1  – Dinsdag 31 maart: Amsterdam naar Amman

U vliegt met Transavia vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Deze reis staat in het teken van cultuur, lekker eten, de zon en ontspanning.  Na aankomst worden we opgewacht door onze lokale agent. Het visum is voor u geregeld. Na het oppikken van de bagage worden we naar ons hotel gebracht en dineren we in het hotel.

Dag 2  – Woensdag 1 april: Amman – Jerash – Amman

Na het ontbijt worden we opgehaald door onze chauffeur voor een stadstour door Amman. Een prima manier om deze metropool te ontdekken. De stad is een mix van historische bezienswaardigheden en moderne wijken. We brengen zeker een bezoek een de beroemde Citadel en het Romeinse amfitheater. Na de lunch rijden we door naar Jerash, ooit gesticht door Alexander de Grote.  Jerahs wordt ook wel het “Pompeï van het Midden-Oosten” genoemd. Een Engels sprekende gids zal ons veel kunnen vertellen over deze historische locatie.

Dag 3 – Donderdag 2 april: Amman -Madabe – Petra

Het wordt vandaag een dag vol cultuur. We starten met de St George kerk in Madabe. Op de vloer van deze kerk ligt de grootste mozaïek vloer van de wereld. Het stelt een plattegrond van alle bekende Bijbelse plaatsen in het het Midden-Oosten voor. Vervolgens rijden we verder naar Mt. Nebo, de berg waar Mozes uitkeek over het “Beloofde Land” nadat hij het volk van Israël 40 jaar van plek naar plek had geleid. Na de lunch vervolgen we onze weg over de bekende King’s Highway, de mooiste route om naar het zuiden te reizen. We passeren prachtige bergketens en onderweg zijn er verschillende mooie plekken om even te stoppen, waaronder de Wadi Mujib Dam. Vlak voor Petra stoppen we nog even bij het Kasteel van Shobak. Het is een oud kruisvaarders kasteel met veel ondergrondse gangen. Neem daarom een zaklamp mee (of je telefoon). We overnachten die avond in Petra.

Dag 4 – Vrijdag 3 april: Petra

We willen er een beetje vroeg bij zijn. Een bezoek aan Petra is een populaire bestemming en het wordt er in de loop van de dag druk. Om bij de wonderlijke Petra te komen lopen we door een kloof. Voor degene die wil kan het stukje te paard afleggen. Ter plekke is tijdens ons bezoek een Engels sprekende gids geregeld. Hij zal ons alles kunnen vertellen over deze magische plek. We lunchen op eigen gelegenheid in Petra.

Dag 5 – Zaterdag 4 april: Petra – Wabi Rum

Onderweg naar onze volgende bestemming stoppen we ook bij Siq Al Barid, oftewel Litlle Petra. In tegenstelling tot Petra tref je hier veel minder toeristen. De Hijazi Railway ligt er verlaten bij. Het is een super smalle spoorlijn die vroeger van Damascus naar Saoedi-Arabië liep. Tegenwoordig komt de trein niet verder dan Amman.
We rijden door richting Wabi Rum en checken in op ons camp. In de namiddag start dan onze twee uur durende jeeptour door de woestijn waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang. Onder de sterrenhemel genieten we van ons laatste goede gesprek voordat we in onze tent  de nacht doorbrengen. Alle tenten zijn voorzien eigen sanitair en airconditioning.

Dag 6 – Zondag 5 april: Wabi Rum – Akaba

In een uur rijden we naar de kustplaats Akaba. Akaba ligt eigenlijk direct naast Eilat en ligt aan de Rode Zee. We kunnen Eilat ook zien liggen. Hier blijven we een volle dag om heerlijk te genieten van de zon en het heldere zeewater.

Dag 7 – Maandag 6 april: Akaba – Dode Zee

We genieten nog de hele ochtend van ons hotel en vertrekken pas na de lunch voor onze laatste bestemming: de Dode Zee. We komen er aan het eind van de dag pas aan en dineren in het hotel, Het Ramada Dead Sea Resort. Het hotel beschikt over een Wellness dus kunt u genieten van een heerlijke massage of de sauna.

Dag 8 – Dinsdag 7 april: Dode Zee – Amman (luchthaven)

Omdat onze vlucht pas vanavond vertrekt, hebben de hele dag om hier nog te genieten. Drijf op de Dode Zee. Neem een heerlijke massage of een body scrub of een plons in het zwembad. Per groep van 6 personen hebben we één dagkamer tot onze beschikking waar onze bagage kan blijven en we nog een laatste douche kunnen nemen. Rond 17:00H staan we weer klaar voor vertrek en rijden we naar de luchthaven

Inclusief:

 • Meet & Greet op de luchthave.
 • Visum voor Jordanië t.w.v. USD 60
 • Transfer Luchthaven – hotel dag 1
 • Engelssprekende chauffeur van dag 2 t/m 8
 • Nederlands sprekende begeleiding dag 1 t/m 8
 • Verblijf in verzorgde 3* en 4* hotels door ons persoonlijk uitgekozen
 • Kamers voor alleengebruik
 • Ontbijt op dag 2 t/m 8
 • Diner op dag 1 t/m 7
 • Stadstour Amman
 • Bezoek aan Jerash Engelsprekende gids
 • Bezoek aan Mt. Nebo
 • Mozaïekvoer in Madabe bekijken
 • Bezoek een de roze stad Petra incl. Engelssprekende gids
 • Twee uur Jeeptour door de Wabi Rum Desert
 • Relaxen aan de Rode Zee
 • Dobberen op de Dode Zee
 • Entreegelden alle bezienswaardigheden t.w.v. ca € 90,- p.p.

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – Amman
 • Eventuele ruimbagage
 • Overige maaltijden
 • Fooien voor gidsen, hotelpersoneel, restaurantpersoneel en chauffeurs
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 20,- reiziger

Voorwaarden:

Vertrekgarantie

Deze reis gaat door wanneer minimaal 12 mensen zich definitief hebben aangemeld. Het maximaal aantal deelnemers is 18. Wanneer de eerste 12 zich hebben aangemeld krijgt u daarvan bericht. Pas dan kunt u de vliegtickets boeken. Dit kunt u zelf doen bij Transavia of wij kunnen dat voor u regelen.

Routewijziging

In overleg kan de lokale agent besluiten een route aan te passen indien noodzakelijk voor uw gemak of veiligheid.

Inschrijven:

Inschrijven voor deze reis kan per heden. Vol=vol. Reis wordt definitief wanneer er 12 reizigers zijn. Hoe eerder u boekt, hoe voordeliger uw vlucht!

Prijzen:

€ 1.199 per persoon obv van een kamer voor alleengebruik

Korting: € 220,- per persoon indien u uw kamer deelt met een reisgenoot

(Vliegtickets Transavia € 190-€ 250)

Uiterlijke inschrijving 1 december 2019