Rondzwerven door Nepal en India

Nepal staat bekend om de Mount Everest, de grootste berg ter wereld en gelegen op de grens met China.

In dit prachtige land zijn echter nog vele andere hoogtepunten te ontdekken. Tijdens een van onze groepsreizen ontdek je de kleurrijke bevolking, indrukwekkende natuur en bijzondere religieuze bezienswaardigheden.

 

21-daagse rondreis Noord-India en Nepal Hoogtepunten

Dit is een complete en afwisselende reis in Noord-India en Nepal. In Jaipur, de roze stad, baden prachtige paleizen in een zachtroze gloed in het avondlicht. Je kunt ronddwalen door de smalle steegjes langs prachtige haveli’s. In de nabijgelegen woestijn bestaat de mogelijkheid tot het maken van een kamelensafari. In Orchha dwalen we rond in een verlaten Koningsstad die langzaam overwoekerd wordt door de oprukkende jungle. In Agra sta je oog in oog met één van de mooiste bouwwerken ter wereld, de Taj Mahal. In de loop van de dag kleurt de zon dit marmeren wereldwonder stralend wit en dan weer roze.

Varanasi is overweldigend, mede door de vele crematies langs de heilige rivier, de Ganges. In alle vroegte, als de mist nog boven het water hangt, baden de Hindoes zich hier in het heilige water. De schitterende tempels vol erotische afbeeldingen in Khajuraho zullen zeker tot de verbeelding spreken. Via Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha, komen we Nepal binnen. In het Chitwan National Park kunt u op zoek naar wild tijdens een safari. Ontdek de natuur op haar mooist in Pokhara, aan de voet van het Annapurna Massief. We sluiten deze magische reis af in en rond de dynamische hoofdstad Kathmandu, één van de drie Koningssteden in de vallei. Ook in de andere koningssteden Patan en Bhaktapur is het heerlijk rondzwerven langs de vele pleinen en prachtige tempels. Het lijkt hier soms wel of de tijd heeft stil gestaan.

23-daagse rondreis Nepal Annapurna Basecamp – Avontuur Plus

Dit is een actieve wandelvakantie in Nepal met een 11-daagse trekking door de Himalaya. U loopt tussen de 6 en 8 uur per dag over paden die behoorlijk stijgen en dalen. We beginnen deze actieve vakantie in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Het is een bonte mengeling van mensen, riksja’s, fietsen, rijk bewerkte tempels én heilige koeien. In het autovrije Newari dorpje Bandipur lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan. We overnachten in een sfeervol oud Newari koopmanshuis dat in volle glorie is hersteld. Pokhara is prachtig gelegen aan het enorme Phewa Meer. Varend over het meer ziet u de toppen van het Annapurna Massief weerspiegelen in het meer.

Maar liefst 11 dagen trekken we over eeuwenoude paden en via kunstig gebouwde hangbruggen over snelstromende rivieren. De uitzichten op de besneeuwde bergtoppen, de dalen en de dromerige dorpjes van Nepal zijn prachtig. We brengen één nacht door op het Annapurna Basecamp op 4130 meter hoogte, waar u volledig bent omringd door gletsjers en de imposante toppen van de Himalaya. In het natuurreservaat Chitwan leven o.a. neushoorns, Bengaalse tijgers, apen en schitterend gekleurde vogels. Per jeep of in een uitgeholde boomstam kunt u dit reservaat verkennen.

Naast deze Nepal reis hebben we nog een tweetal andere Nepal reizen waarin een trekking gedaan wordt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de 24-daagse rondreis Nepal Everest, waarbij u een 17-daagse trekking maakt. En we hebben ook een 17-daagse rondreis Nepal waarbij u 5 dagen in de bergen wandelt.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. ikwilreisadvies.nl biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met ons op.