Uitgestrekt Andalusië

Meer dan 800 kilometer kustlijn, twee nationale parken, fantastische golfbanen en steden zoals Sevilla, Cordoba of Granada zijn de bekende trekpleisters van Andalusië, maar deze regio biedt nog zo veel meer.

Ontdek Andalusië en geniet van je verblijf!

Oneindige stranden

Op zoek naar ruimte? De langste stranden van Spanje vind je hier!

Laat je betoveren door de felle zon en de zachte zandstranden van Andalusië met majestueuze kliffen, een achterland vol wilde dieren en een onbekende onderwaterwereld die erop wacht om door jou ontdekt te worden.

Met aangename temperaturen, ongeacht het seizoen, zijn de uitstekende stranden van Andalusië een paradijs voor elke reiziger.

Onmetelijke natuurgebieden

Het bergachtige, kleurrijke landschap, de verborgen paden en de charme van het platteland van Andalusië … Hier word je omhuld door een wereld die je niet snel zult vergeten.

Op zoek naar frisse lucht en zonder moeite de vereiste afstand houden? Bezoek één van de onmetelijke natuurgebieden. Andalusië biedt bijna 3 miljoen hectare beschermde gebieden, 22 natuurparken en 9 biosfeerreservaten.

Befaamde plaatsen zoals het Doñana National Park en het biosfeerreservaat Sierra Nevada in Granada, het natuurreservaat Cabo de Gata in Almería en het Sierra de Grazalema-gebergte in Cadiz. De rivier de Guadalquivir die door een groot gedeelte van Andalusië stroomt, de wilde schoonheid van de Almería-woestijn en de vochtige atmosfeer in het regenachtige bos van Grazalema. Elk van de acht provincies van Andalusië heeft zijn eigen unieke eigenschappen en ze dragen allemaal bij aan de bijzondere charme van Andalusië.

Indrukwekkende contrasten

De belangrijkste attractie van Andalusië zijn wel de indrukwekkende contrasten: bergen en stranden, woestijnen en zoutvlakten, vlaktes en platteland waar mediterrane gewassen worden afgewisseld met weilanden. Door de contrasterende landschappen, de geografische ligging en het gevarieerde klimaat kan Andalusië bogen op een enorm scala aan flora en fauna.

Door de vele contrasten in landschappen en het microklimaat kunt u op dezelfde dag genieten van de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada en de subtropische omgeving van de stranden van de provincie Granada!

Verscheidenheid aan activiteiten

Andalusië biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten voor iedereen.

Ervaar de opwinding van kitesurfen en zeilen. En met meer tan 100 golfbanen is het nergens te druk. U heeft alle keuze om actief te genieten, met de garantie van mooi weer.

Naast de bekende grote steden, vindt u hier ook veel kleine rustige steden en meer dan 500 dorpen op het platteland. Adem in en beleef een aangename time-out op een rustgevende plek. In elke hoek van Andalusië kunt u de heerlijke gastronomie proeven, geweldige culturele bezoeken brengen of gewoon ontspannen.

Andalusië is er klaar voor: de hotels, restaurants, monumenten en musea, stranden en personeel staan klaar met alle nodige veiligheids- en hygiëne maatregelen om u een zo veilig en aangenaam mogelijk verblijf te bieden.

Zelf zoeken naar een reis naar Spanje

Dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod.
ikwilreisadvies.nl  biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met ons op.