VIER BIJZONDERE KERSTMARKTEN

Iets anders dan de grote bekende kerstmarkten zoals in Dordrecht en Düsseldorf? In Nederland hebben we echt een paar leuke, alternatieve en kleinere kerstmarkten. De leukste heb ik voor je op een rijtje gezet:

1. Winterfair in Ahoy te Rotterdam
Van 29 november tot en met 3 december een gezellige overdekte markt met producten en diensten van hoogwaardige niveau. Je vind hier alles op het gebied van mode, accessoires, reizen, beauty, kerst, lifestyle, interieur, wellness en nog veel meer!

2. Zelfgemaakte Markt in Utrecht
De Zelfgemaakte Markt is een heerlijke, niet al-te-grote markt in Utrecht met alleen maar zelfgemaakte artikelen. Omdat er alleen maar mensen staan die hun passie delen, is het er heerlijk om te vertoeven, om inspiratie op te doen en om lekker te kletsen. Dit jaar op 16 en 17 december aan de Mariaplaats te Utrecht.

3. Swan Market in de Van Nelle fabriek te Rotterdam
Swan Market is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een lifestyle markt waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Dit jaar op 10 december.

4. Drijvende Kerstmarkt in Leiden
Met ruim 80 kerststalletjes straalt deze markt het echte wintergevoel uit. Daarbij ligt er bij deze markt ook nog eens een ijsbaan. Daarnaast is het mogelijk om een rondvaart te maken vanuit de haven. Hierbij wordt een bijzonder kijkje op Leiden vanaf het water geboden.De Kerstmarkt in Leiden zorgt dertien dagen lang voor een sfeervolle binnenstad (van 15 t/m 27 december). En als je toch naar Leiden gaat, vergeet dan op 15 december dan niet de Lichtjesparade.